talli
Esittely

Talli

Viihtyisä, rauhallinen ja perinteinen 11-karisinapaikan maalaistalli Kemiönsaaren kauniissa miljöössä. Tallillamme kunnioitamme perinteistä hevosenpitoa, vaalimme hevosen oikeuksia olla hevonen ja käsittelemme hevosia ammattitaitoisesti hyvällä hevosmiestaidolla.

Kaikki hevosemme tarhaavat kokopäivä tarhauksessa pienissä 2-4 hevosen laumoissa. Kesäisin kaikki hevoset pääsevät laitumille ruuna- ja tamma laumat erikseen.

Meillä voit harrastaa hevosia mukavassa talliporukassa rauhallisesti maastoillen tai valmentautua määrätietoisesti valaistulla ja aidatulla 20m*60m ratsastuskentällä ammattitaitoisen opettajan tarkkaavaisen silmän alla.

Tervetuloa Eskilsin iloiseen porukkaan!

 

TuntiToiminta

Toimintamme perustuu pienimuotoiseen ratsastuskoulutoimintaan, jossa pidämme oppilasmäärän pienenä, jotta voimme panostaa ratsastuksen pieniin yksityiskohtiin ja perehtyä jokiseen oppilaaseen. Haluamme opettaa jokaiselle oppilaalle myös hyvää hevosmiestaitoa ja sitä miten hevosta hoidetaan. Kun oppilas saa läheisen kontaktin hevosen huoltoon ja varustehuoltoon, niin se antaa aivan uudenlaisen kokemuksen hevosharrastukseen.

Ohjeita uusille kävijöille – tervetuloa mukaan!

Kun tulet ratsastustunnillesi, poikkea ensimmäiseksi satulahuoneeseen. Satulahuoneesta löydät tuntilistan, josta selviää millä hevosella ratsastat.

Mikäli maksat tuntisi käteisellä, maksat sen suoraan ohjaajalle.

Jos hevosesi ei ole edeltävällä tunnilla, matkasi jatkuu tallin suuntaan. Kaikki hevostemme varusteet (suitset, satula) löytyvät satulahuoneesta selkeästi nimikoituna omilta paikoiltaan. Harjat ja suojat löytyvät tallissa olevasta kaapista nimikoidulta hyllyltä.

Kun tarvitset apua hevosesi varustamisessa, kysy rohkeasti apua.
Tallista lähdetään aina kaikki yhtä matkaa kohti kenttää.

Tallissa on kuivakäymälä, sekä viihtyisä tallikahvila, jossa voi lämpimässä seurata tunteja kahvikupposen ääressä tai vaikkapa lueskella hevoskirjoja ja lehtiä.

 

Ratsastuksen ohjaajana toimii Anneli ”Fia” Viljanen

“Ratsastus- urani alkoi jo lapsena, ensin ratsastuskouluoppilaana, ja sittemmin onnelisena hevosenomistajana täytettyäni 12 vuotta. Ensimmäinen hevoseni oli saksalainen puoliverinen ratsuruuna. Isoliikkeinen, lempeä ruuna oli mikä mahtavin opetusmestari ja hänen kanssaan olen kokenut kaiken sen minkä jokaisen ratsastajan pitäisi, niin ylämäet kuin alamäet. Vietin kaiken aikani tallilla ja opin lukemaan hevosten kehonkieltä ja miten ne ajattelevat ja reagoivat. Tästä taidosta on ollut paljon apua läpi koko urani. Sain Inkoon pikkutallin henkilökunnalta hyvän hevosalan kasvatuksen jo lapsena ja kiitos heidän olen voinut hyödyntää tätä oppimaani alan ammattilaisena.

Hevoset tulee ja menee, mutta jokaisesta hevosesta olen oppinut, kehittynyt ja kokemuksen rikkaampana jatkanut eteenpäin jo 25 vuotta kestäneellä uralla. Lapsena minulle sanottiin että mitä usemalla hevosella ratsastat niin sen paremmaksi kehityt. Tätä neuvoa olen pyrkinyt seuraamaan ja vielä en ole kieltäytynyt nousemasta jonkin ratsun selkään. Olen siis ratsastanut urani aikana, niin nuoria kuin täysin valmiiksi koulutettuja kilparatsuja,sekä poneja ja kylmäverisiä.

2000 -luvulla lähdin opiskelemaan ratsastusta, valmistuin ensin harrasteohjaajaksi, myöhemmin ratsastuksen ohjaajaksi, tällä hetkellä opiskelen kouluhevosen ammattivalmentajaksi Ypäjän hevosopistolla.

Urani kohokohdat on vaikea mainita, kun se on se arki joka on tärkeä, mutta mainitaakseni jotain niin se on oman tallin perustaminen ja sitten mahtava matka nuorten hevosteni kanssa, jotka ovat vieneet ensimmäiseen kansainväliseen kouluratsastuskilpailuun Finnderbyyn,5-vuotisderbyyn, Breeders Prizeen ja kansallisille kouluareenoille!

Tällä alalla ei ole oikoteitä, kaikki on saavutettavissa kovalla työllä, määrätietoisuudella, tunteella ja intohimolla…

 

Ja on rakastettava työtään!”

fia
Tallin tavat – ohjeita kävijöille

Jotta hevosten kanssa puuhailu olisi meille kaikille mahdollisimman hauskaa ja turvallista, pyydämme sinua huomioimaan seuraavat säännöt kun vietät aikaa ratsastustallissamme.

Ratsastustallimme on asiakkaille avoinna (jollei muusta ole erikseen sovittu) vain ilmoitettuina aikoina siksi, että lasten tai muuten kokemattomien harrastajien ei ole turvallista puuhailla hevosten kanssa yksin ilman asianmukaista ohjausta.

Aukioloaikamme ovat: 
– sunnuntai-maanantai suljettu
– tiistai – torstai, avoinna klo 13.00 – 19.30
– perjantai, avoinna klo 13.00 – 19.00
– lauantaisin avoinna klo 11.00 – 13.00

1) Talli on hevostemme koti: siellä on vältettävä meteliä ja liikuttava rauhallisesti – ei siis juosta eikä huudella
Hevosemme nauttivat rauhasta ja hiljaisuudesta, kunnioitahan sitä!

2) Älä jätä omia tai hevosten tavaroita käytäville hujan hajan. Hevosen tavarat on hyvä viedä heti käytön jälkeen omille paikoilleen. Omia tavaroitasi voit säilyttää kahviossa tai satulahuoneessa. Pidä huolta omaisuudestasi: talli ei vastaa kadonneista tavaroista.

3) Saavuthan omalle ratsastustunnillesi ajoissa, mielellään jo puoli tuntia ennen tunnin alkua, jotta ehdit tarvittaessa RAUHASSA huoltaa ja satuloida oman ratsusi – hevosemme arvostavat kiireetöntä käsittelyä! Pyydä tarvittaessa apua henkilökunnalta, tallitytöiltä tai toisilta ratsastajilta. Pyydämme teitä varaamaan aikaa hevosen hoitamiseen myös tunnin jälkeen, jotta ehdit huoltaa hevosen ja varusteet – RAUHASSA.

4) Suosittelemme kypärän käyttöä, kun puuhailet hevosen kanssa karsinassa. Ja hansikkaat aina taluttaessa.

5) Hevoset ja ponit pidetään sidottuna riimusta hoitamisen ajan. Naru noin 50 cm pituudella ja se on sidottava tallisolmulla, jotta hätätilanteessa sen saa nopeasti auki. Sidottua hevosta ei jätetä HETKEKSIKÄÄN yksin.
Muistathan myös, että hevosta ei koskaan sidota kiinni kuolainrenkaasta, aina riimusta!

6) KAIKKIEN MAKUPALOJEN SYÖTTÄMINEN HEVOSILLE SEKÄ SISÄLLÄ ETTÄ ULKONA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY. Kaikki ruokinta vain henkilökunnan luvalla!

7) Vieraat koirat on koko tallialueella pidettävä kytkettyinä.

8) Hälinä ratsastuskentän laidalla häiritsee opetusta ja hevosia, joten kuljethan hissuksiin. Ohjaajalla on oikeus poistaa häiriköt katsomosta.

9) Lastenvaunuja, pulkkia, suksia, kelkkoja, polkupyöriä yms. ei saa tuoda talliin, kentälle, etupihalle eikä hevosten lähelle. Hevoset saattavat säikähtää erilaisia vieraita esineitä ja aiheuttaa näin vaaratilanteita. Polkupyörät jätetään parkkipaikalle.

10) Tallialueella ei saa tupakoida muualla kuin sille erikseen osoitetussa paikassa ,tupakointi tapahtuu ratsastuskentän takana. Tumpit roskikseen – ei maahan, kiitos!!!!

11) JOKAINEN RATSASTAJA RATSASTAA KOKOONSA JA TAITOIHINSA NÄHDEN SOPIVALLA PONILLA TAI HEVOSELLA. Toiveita saa toki esittää, mutta viime kädessä ohjaaja päättää ratsut. Meillä pienet ratsastavat pienillä ja isot isoilla – eli siis lapset ja nuoret kokonsa mukaan poneilla ja mahdollisesti hevosilla ja aikuiset hevosilla.

13) Jokaisen vakio-oppilaan on oltava Suomen Ratsastajain-liiton (SRL) jäsenseuran jäsen tai omistettava Green Card. EMME VAKUUTA ASIAKKAITAMME YRITYKSEN PUOLELTA!

13) Parkkipaikka on tallin piha-alueella, joten noudatathan varovaisuutta kun ajat piha-alueelle.

14) Ratsastuskypärän käyttö on PAKOLLISTA AINA RATSASTAESSA. Turvaliiviä suositellaan käytettäväksi.