talli
Presentation

Stallet

Hemtrevligt, lugnt och traditionellt lantbygds stall med boxplatser för 11 hästar i den vackra miljön på Kimitoön. På vårt stall respekterar vi den traditionella hästhållningen, vi är måna om hästens rätt till “att vara häst” och vi hanterar hästarna med yrkesskicklighet och god horsmanship.

Våra hästar rastas dagligen ute i små flockar på 2-4 hästar och på sommaren betar alla hästar valack- och stoen i egna flockar på stora sommarbeten.

Hos oss kan du njuta av din hästhobby i ett trevligt sällskap, med långa,lugna skogsturer eller på vår upplysta och inhägnade ridbana på 20m*60m under ett övervakande öga av yrkeskunnig tränare som målmedvetet utvecklar dig och din häst.

Välkommen till Eskils glada gäng!

 

Verksamhet

Verksamheten baserar sig på en liten ridskoleverksamhet,var vi håller kundmängden liten, på detta sätt kan vi garantera alla elever en individuell inlärning av ridning var vi kan gå in på ridningens små detaljer. Vi fokuserar också på en god horsemanship och skötsel av hästen,när eleven får en nära kontakt till hästen ger det hen en alldeles ny upplevelse i hästvärlden.

Instruktioner till nya besökare – välkommen med!

Då du kommer till din ridlektion,besök sadlekammaren först. I sadelkammaren hittar du lektionslistan, var du finner namnet på vilken häst du rider.

Ifall du betalar lektionen med kontanter, betalar du den direkt till instruktören. 

Om din häst inte är på lektionen före, fortsätter din väg tilll stallet. Alla hästars utrustning hittar du i sadelkammaren på namngivna platser. Ryktborstar och benskydd + övrigt hittar du i utrustningsskåpet i stallet. Alla hästar har sina egna hyllor.

Om du behöver hjälp med att mundera hästen,fråga modigt efter hjälp. Vi går alla tillsammans mot ridbanan.

Stallet har ett mysigt stalls café, där du kan i värmen njuta en kopp kaffe och följa med undervisningen, här kan du läsa häst litteratur och magasiner. Det finns en separerande torrdass på stallet.

 

Instruktör och tränare Anneli ”Fia” Viljanen

”Min rid-karriär började redan som barn, först som ridskoleelev på en liten ridskola och sedan som en lycklig hästägare då jag fyllde 12 år. Min första häst var ett tyskt halvblod, en valack med enorma steg,lugnt,tillitsgivande lynne upplevde jag mycket med honom inom dressyr, hoppning och terrängridning, allt det jag önskar alla hästägare skulle uppleva med sina hästar och då jag tillbringat hela min barndom och ungdom i stallet lärde jag mig tolka hästens kroppsspråk och tankegång. Detta har varit till en fördel i mitt arbete.

Jag fick en förnuftig uppfostran inom hästvärlden och hästsporten av Stall Hofs personal, de gav mig ett livslångt lärande och delade med sig av sin erfarenhet och kunskap så ett stort tack till dessa personer.

Hästarna kommer och går och det har alla gett mig erfarenheter och kunskap nu på min över 25 år långa karriär. ¨Fick redan som barn rådet att rida hästar av alla det olika slag, och det har jag gjort, allt från unghästar till färdig utbildade tävlingshästar, ponnyer och kallblod. Ännu har jag inte mött på en häst jag tackat nej till då jag har blivit erbjuden att ta en tur.

På 2000 -talet sökte jag mig och studera ridning, först som hobbyhandledare,sedan till instruktör, och för tillfället studerar jag till professionell dressyrhäst tränare på Ypäjä hästinstitut.

Karriärens höjdpunker är svårt att nämna då det är ju vardagen som räknas, men för att nu nämna nåt, öppnandet av eget stall, min otroliga resa med mina unghästar som har fört mig till min första internationella dressyrtävling, Finnderby, hannoverchampionat och de nationella dressyr arenorna!

Genvägar finns de ju inte i denna gren utan allt når man med hårt arbete, målmedvetenhet, känsla och passion…

Och man måste helt enkelt älska sitt jobb, och det gör jag!”

 

fia
Stalls regler – instruktioner till besökare

För att pysslandet med hästarna skulle vara säkert och roligt för oss alla ber vi er följa och uppmärksamma följande instruktioner då du tillbringar tid i vårt stall.

Vårt ridstall är öppet för kunder (om inte annat är överenskommet) enbart på nämnda tider pga det är inte tryggt för barn eller ovana hobbyryttare att pyssla med hästarna utan instruktioner och handledning.
 
 Våra öppethållningtider:
– söndag- måndag är stallet stängt
– tisdag- torsdag, öppet från 13.00 -19.30
– fredag öppet 13.00 – 19.00
– lördagar öppet under ridlektionstid 11.00 – 13.00

1) Stallet är hästarnas hem: undvik oljud och rör dig lugnt – alltså inget skrik,spring eller väsen ! – inte heller på gårdsplan. Våra hästar njuter av lugn och ro –RESPEKTERA DETTA!

2) Lämna inte hästens utrustning stökigt i stallet eller på stallsgången. Hästens utrustning är bra att lägga på plats direkt efter användning. Dina egna saker kan du förvara i sadelkammaren eller i kafferummet. Håll reda på dina saker;stallet ersätter inte försvunnen egendom.

3) Visst anländer du i god tid till din ridlektion, gärna 30 minuter före lektionen,så du hinner i LUGN OCH RO mundera din häst- våra hästar uppskattar stresslös hantering! Vid problem fråga hjälp utav personalen, stallsflickorna eller de andra lektionsryttarna. Vi begär dig också boka in tillräckligt med tid även efter lektionen till eftervården av hästen och dess mundering. – I LUGN OCH RO.

4) Vi rekommenderar användning av hjälm medan du hanterar hästen. Och handskar på då du leder hästen.

5) Hästarna och ponnyerna binds upp vid skötsel. Bandet skall vara ca 50cm och knuten bör vara en stallsknut, så du vid nödfall kan ta hästen snabbt loss. En uppbunden häst lämnas ALDRIG ensam. Du kommer väl ihåg att aldrig binda hästen fast från bettet!

6) GODIS ÄR STRÄNGT FÖRBJUDET ATT MATA TILL HÄSTARNA INNE OCH UTE.
All utfodring sker enbart på personalens lov!

7) Hundarna bör hållas fast på stallsområdet! Fråga lov till att släppa lös dem!

8) All oljud och stoj stör undervisningen och hästarna så rör dig lungt. Instruktören har rätt att tillrättavisa eller begära störandet bort från läktaren.

9) Barnvagnar, pulckor, skidor, cyklar etc. Får inte hämtas in till stallet, ridbanan och inte nära hästarna. Hästarna kan bli rädda för främmande objekt och på det sättet orsaka olyckssituationer. Cyklarna lämnas alltid vid parkeringen.

10) Rökning är strängt förbjudet i stallet och på stallets framgård, all rökning sker vid parkeringen. Fimparna i roskisen – inte på marken,Tack!!!

11) RYTTAREN RIDER MED EN HÄST ELLER PONNY SOM PASSAR HENNES STORLEK OCH KUNSKAP.
Önskemål får du ge men i sista hand är det alltid instruktören som bestämmer vem du rider.

12) Alla stamkunds ryttare bör vara medlem i Finska Ryttarförbundets (FRF) ridförening eller inneha Green Card. VI FÖRSÄKRAR INTE VÅRA KUNDER!

13) Parkeringsplatsen är på stallsområdet, vi uppskattar försiktighet då du kör på gårdsområdet.