talli
Presentation

Stallet

Hemtrevligt, litet, lugnt och traditionellt lantbygds stall med box platser för 14 hästar i den vackra landsbygdsmiljön, på natursköna Kimitoön. På vårt stall respekterar vi den traditionella hästhållningen, vi är måna om hästens rätt till “att vara häst” och vi hanterar hästarna med yrkesskicklighet och god horsmanship.

Till oss kör du på en timme från Åbo och två timmar från H:Fors, Eskils stallet är en del av ett levande jordbruk, var vi producerar spannmål till försäljning samt hösilage och havre till eget bruk för våra hästar. Eskil Viljanen var den första jordbrukaren på gården och han har också fungerat som inspiration till Stallets namn.

Gårdens gamla ladugård renoverades och byggdes om till hästarna ,vi har 12 st boxar (3m*3,5m)  plus ett isolerat utestall för två hästar (box storlek 3m*3m) som lämpar sig utmärkt till hästar med damm allergier, astma eller dylikt. 

För tillfället renoverar vi stallets äldsta del till avelsverksamhet, där det byggs två stycken stora fölningsboxar, dessa ligger på en egen gång, detta ger avelshästarna lugn och ro inför fölningen. Boxarna lämpar sig även till grupp box för avvänjda föl. 

Stallet har maskinell luftkonditionering, en ljus rymlig spolspilta, torkrum-,med varmvatten, sadelkammaren och foderrummet har grundvärme vintertid och alla hästar har sina egna namnsatta platser till förvaring av utrustning och foder.

Utöver allt detta har vi ett mysigt kafferum, var vi gärna tar oss en kopp, byter tankar, förbättrar världen eller höjer en skål! Här kan du i värman också följa med träningarna som pågår utanför, då du har utsikt till ridbanan från rummet.

Våra hästar rastas dagligen ute i små flockar eller ensamma i vinterhagarna, hagarna är dikade och har blandad sandjord, staketet är utav bräden och elband.

Vi erbjuder alla hästar sommarbete dygnet runt sommarmånaderna, för att ge dem tillgång till sitt artspecifika beteende.

Hästarna har även tillgång till små gräshagar på försommaren /sensommaren för att förlänga tiden då hästarna kan “beta”. Denna beprövade metod minskar avsevärt på stressbeteende, fysiska problem samt magproblem. 

Du kan träna på vår upplysta, inhägnade ridbana på 20m*60m,underlag av Paddex. För dina hoppdagar finns ett grund-set av hinder och vattenmatta till ditt förfogande. 

Och behöver du sträcka ut benen kan du ta dig slut skritten, trav, eller en fartfylld galopp på vår 500m långa galoppbana mellan åkrarna, med ett underlag av mjuk sand. Önskar du dig ännu mer variation i ditt tränande har du möjlighet till underbara terräng ritter i en vacker natur, åkerfält att galoppera på samt gräsplan för att variera träningsunderlag, detta är absolut det mest hållbara sättet att träna en stark, sund och frisk häst, så fysiskt som psykiskt.

Hos oss kan du utöva din hobby i gott sällskap, är det sen lugna uteritter eller i hård träning under ögat av en yrkeskunnig tränare, där hjälpen finns alltid till hands 

Välkommen till Eskils glada gäng, här finns allt du behöver!

 

 • IMG_20200602_183926
 • IMG_20200729_114427
 • IMG_20200729_111127
 • IMG_20200729_111248
 • IMG_20200629_113821
 • Ihana etuseinä
 • IMG_20200624_151503
 • IMG_20200624_151710
 • IMG_20200824_071124
 • IMG_20200812_202650
 • Karsina sisältä
 • IMG_20200812_201849
 • IMG_20200605_073343
 • IMG_20200618_101916
 • IMG_20201012_092557
 • IMG_20200923_073623
Stalls regler – instruktioner till besökare

För att pysslandet med hästarna skulle vara säkert och roligt för oss alla ber vi er följa och uppmärksamma följande instruktioner då du tillbringar tid i vårt stall.

Vårt ridstall är ett privatstall med träningsverksamhet, godkänd av FRF. Vi har öppet enbart enligt överenskommelse.
 
 Våra regler:
1) Stallet är hästarnas hem: undvik oljud och rör dig lugnt – alltså inget skrik,spring eller väsen ! – inte heller på gårdsplan. Våra hästar njuter av lugn och ro –RESPEKTERA DETTA!

2) Lämna inte hästens utrustning stökigt i stallet eller på stallsgången. Hästens utrustning är bra att lägga på plats direkt efter användning. Dina egna saker kan du förvara i sadelkammaren eller i kafferummet. Håll reda på dina saker, stallet ersätter inte försvunnen egendom.

3) Visst anländer du i god tid till din ridlektion, gärna 30 minuter före lektionen, så du hinner i LUGN OCH RO mundera din häst- våra hästar uppskattar stresslös hantering! Vid problem fråga hjälp utav personalen, stallsflickorna eller de andra lektionsryttarna. Vi begär dig också boka in tillräckligt med tid även efter lektionen till eftervården av hästen och dess mundering. – I LUGN OCH RO.

4) Vi rekommenderar användning av hjälm medan du hanterar hästen. Och handskar på då du leder hästen.

5) Hästarna och ponnyerna binds upp vid skötsel. Bandet skall vara ca 50cm och knuten bör vara en stallsknut, så du vid nödfall kan ta hästen snabbt loss. En uppbunden häst lämnas ALDRIG ensam. Du kommer väl ihåg att aldrig binda hästen fast från bettet!

6) GODIS ÄR STRÄNGT FÖRBJUDET ATT MATA TILL HÄSTARNA INNE OCH UTE.
All utfodring sker enbart på personalens lov!

7) Hundarna bör hållas fast på stallsområdet! Fråga lov till att släppa lös dem!

8) All oljud och stoj stör undervisningen och hästarna så rör dig lungt. Instruktören har rätt att tillrättavisa eller begära störandet bort från läktaren.

9) Barnvagnar, pulckor, skidor, cyklar etc. Får inte hämtas in till stallet, ridbanan och inte nära hästarna. Hästarna kan bli rädda för främmande objekt och på det sättet orsaka olyckssituationer. Cyklarna lämnas alltid vid parkeringen.

10) Rökning är strängt förbjudet i stallet och på stallets framgård, all rökning sker vid parkeringen. Fimparna i roskisen – inte på marken,Tack!

11) Alla stamkunds ryttare bör vara medlem i Finska Ryttarförbundets (FRF) ridförening eller inneha Green Card. VI FÖRSÄKRAR INTE VÅRA KUNDER!

12) Parkeringsplatsen är på stallsområdet, vi uppskattar försiktighet då du kör på gårdsområdet.