Kasvatus

Aischira
Chico’s Boy – Sandro Hit

  • Screenshot_20200319_084545
Odotetaan syntyväksi
keväälle 2021

Aischira – Don Laurie varsa

Emä Aischira on kantakirjattu Oldenburgin kantakirjaan, emälinja Stärke, 1187805, joka ulottuu 1870-luvulle.

Hänen isä Chico’s Boy on nykypäivänä harvinaisuus,hän on multitalentti ja onkin tehnyt Saksassa hyväksytysti sekä Este että Koulujalostusoriin pitkän oritestin ja voitti 70 päivän testin vuonna 2006, mikä kertookin että hänen ratsastettavuus ja askellajit ovat huippuluokkaa, Chico’s Boylla onkin monta hyväksyttyä poikaa ja useita huippukilpahevosia KV tasolla.

Emänisä Sandro Hit ei juurikaan esittelyitä kaipaa, Legenda Sandro Hitin merkitys koulujalostukselle maailmanlaajuisesti on lähes eeppinen. Täysverityyppinen, moderni, harmoninen, vahvasti liikkuva ja lahjakas ori jolla on kiehtovaa karismaa. Sandro Hitin jälkeläiset valloittivat markkinat ja tekivät isästään uuden modernin linjan perustajan.

Oriin jalostussuoritukset ovat täynnä superlatiiveja: huutokauppojen hintahuippuja varsoista ratsuihin, yli 180 jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä, mukaan lukien oripäivien voittajia, Grand Prix voittajia ja Olympiaosallistujia. 181 tammaa on saanut valtionvalioarvon, lukemattomia jälkeläisiä on myyty huippuhinnoin huutokaupoissa, esim. unohtumaton kaksinkertainen Bunndeschampionaatin voittaja Poetin, joka myytiin 2,5 miljoonalla eurolla, Bundeschampionaatin voittaja San Doncisco huutokaupattiin 580 000 eurolla ja monia muita. Vuosina 2010-2012 Sandro Hit on voittanut USEF/Performance Horse Registry Leading Sire palkinnon parhaana kouluoriina Amerikassa. Tähän mennessä Sandro Hitillä on yksitoista Bundeschampionaatin voittajaa. Viime vuoden Nuorten Hevosten Maailmanmestaruuksissa oli useita Sandro Hitin jälkeläisiä finaalissa. Premieori Sir Donnerhall II voitti pronssia vuonna 2012. Molemmat Nürnberger Burgpokaalin finalistit, Sorento OLD (2011) ja moninkertainen Grand Prix voittaja Sancisco OLD (2009) ansaitsivat Oldenburgin oripäivillä “VTV-Dressage Stallion of the Year” palkinnot. Sandro Hit oli itse häikäisevä Bundeschampionaatin voittaja ja Nuorten Hevosten 6-vuotiaiden maailmanmestari. Oriin emästä Lorettasta on Sandro Hitin lisäksi merkittävät jalostusoriit Royal Hit ja Grand Prix voittaja Diamond Hit. Lorettaa voitaneen pitää sukupolvensa maailman vaikutusvaltaisimpana tammana.

Isä Don Laurie “Kasvattaminen on ajattelua sukupolvissa” todetaan vanhassa saksalaisessa perimätiedossa. Tämä pitää paremmin kuin hyvin paikkansa katsottaessa Don Laurien sukutaulua. Se on mallikappale kouluhevosjalostuksesta parhaimmillaan.  Jalostustyöstä joka on synnyttänyt loistavia urheiluhevosia ja jalostusyksilöitä sukupolvesta toiseen. Don Laurie on ryhdikäs ja elegantti ori, jolla on erittäin ilmeikäs pää. Sillä on erittäin yhteistyöhaluinen luonne ja laadukkaat liikkeet.

Don Laurien isä on Don Schufro, joka on 2007 seitsemättä kertaa maailman kouluperiyttäjälistan ykkönen.

Isänisä Donnerhall isänemän isä Pik Bube I . Kultainen yhdistelmä Donnerhall-Pik Bube I on siis myös tässä taustalla. Don Laurien emänisä Lauries Crusador xx valittiin 2006 “Vuoden Hannover-oriksi”, ollen ensimmäinen täysverinen joka sai tämän arvonimen. Lauries Crusador kuuluu niiden harvojen periyttäjien joukkoon, joilla on useita GP-tasolla kilpailevia jälkeläisiä. Don Laurien emä Laura on Weltmeyerin puolisisar emän puolelta. Emänemä Anka on yksi Hannnover-jalostuksen menestyneimmistä tammoista ollen kuuluisan Weltmeyerin emä. Don Laurie on hyväksytty jalostukseen Oldenburgin, Hannoverin, Westfalenin sekä Süd Deutsche Verbandin kantakirjoihin. Se on myös hyväksytty Ruotsissa SWB-jalostukseen. Oriin jälkeläisindeksi kouluratsastuksessa on 132.

Oriin Saksassa syntyneistä jälkeläisistä Don Vino on menestynyt GP-tasolla ja Doreen S***. Ruotsissa syntyneistä kahdesta ikäluokasta kilpailee useita jälkeläisiä vaativalla tasolla. Don Laurien ensimmäinen varsaikäluokka Suomessa syntyi vuonna 2009. Varsat ovat hyvin liikkuvia ja elegantteja. Luonteeltaaan ne ovat eritäin yhteistyöhaluisia ja mielyttäviä. Menestyneimpiä ovat Hagels Lucky Victoria, joka voitti 5-vuotis Derbyn 2016 sekä Supreme 5-vuotis Campionaatti sarjan ollen finaalissa 3. Don Juan oli 2015 Superme 7-8-vuotis Championaatin finaalissa 2. Sen ura on jatkunut nousujohteisesti GP-luokiin omistajansa Maisa Torkkolan ratsastamana. 2019 5-vuotis Derbyn kakkonen oli Don Diablo (ei. De Gaulle) Katariina Torkkolan ratsastamana.

Don Laurie
Don Schufro – Lauries Crusador xx

  • Don Laurie1
  • Don Laurie2
  • Don Laurie