Uppfödning

Aischira
Chico’s Boy – Sandro Hit

  • Screenshot_20200319_084545
Väntas födas sommaren 2021
Aischira-Don Laurie föl
Fölet är till salu!

Aischira är stamboksförd till Oldenburg stambok. Med sin blodslinje Stärke, 1187805, som går tillbaka till 1870-talet är en gammal linje som producerat 8 hingstar varav den mest kända är Althof, och den mest kända stoet är premierstoet Altkluge. Fortfarande hittar du hästar i hannover auktionen som går i denna blodslinje.

Chico’s Boy är en så kallad “Double talent” dvs. han är en av de få hingstarna i dagens avel som är godkänd avelshingst med topp poäng från både dressyr-, och hoppning. Han är året 2002 Champion Stallion i holstein och ännu i denna dag producerar han topphästar i ridningens olika grenar, han har fört vidare till sina avkommor otroliga rörelser, en topp ridbarhet och en fantastisk hoppteknik. Han vann år 2006 70 dagars hingsttestet med topp poäng i ridbarhet och hoppteknik. Han har fantastiska 132 avkommor i svåra klasser i hinder och 129 avkommor i svåra klasser inom dressyr på de tyska listorna. Så detta bevisar att han är en av toppen nutida multitalent hingstarna. Aischiras morfar, Sandro Hit behöver ingen presentation, han är en av dressyrens mest legendariska hingstar och du stöter på honom nästan i alla topp dressyrhästar, såväl som i dagens toppavels hingstar stamtavla. Sandro Hit med sin utstrålning, rörelser, förmåga för samling är av toppklass, och detta gjorde honom till en av dressyrens legender.

Hans avkommor har toppat prisen i hästauktioner, den mest kända av dem Poet såldes för 2,5miljoner euro,  han har fler godkända söner, Grand Prix vinnare, Olympiad hästar,181 st av hans sto avkommor har fått elitpremier status.

Don Laurie är en elegant, modern, vacker hingst med lätta som är godkänd i Hannover-,Oldenburg-, Westfalen-, SWB-, och FWB stamboken. Han är efter den världsberömde Don Schufro, som har toppat dressyrhingstarnas index fler år i rad. Du kan hitta i Don Lauries stambok ännu en världsberömd gyllenekorsning, Donnerhall – Pik Bube, denna kombination har gett en otrolig mängd världsklass hästar och det talas fortfarande i Tyskland om denna “Gyllenekorsning”.  Don Lauries mor, Laura är den legendariske Weltmeyers halvsyster, vars mormor är stoet Anka betraktas en av världens bästa avelsto.

Don Laurie
Don Schufro – Lauries Crusador xx

  • Don Laurie1
  • Don Laurie2
  • Don Laurie