• anneli_viljanen
  • anneli_viljanen_2
  • anneli_viljanen_3

Anneli Viljanen

Olen erikoistunut nuorten kouluhevosten kouluttamiseen ja valmentamiseen ja takataskussa komeileekin ratsuttajatutkinto erikoistunut kouluhevosen kouluttamiseen, ratsastuksenohjaaja tutkinnon lisäksi. Työn ohella alkaakin elokuussa 2020 valmentaja-II tutkinto ja ratsastuksenopettaja tutkinto.

Tämä prosessi nuorten hevosten kanssa on intohimoni, perusteiden aloittaminen ja se jännittävä matka kohti FEI nuorten hevosten luokkia ja sitten se mansikka kakun päällä, kun nuorukainen kasvaa aikuiseksi ja huomaat tekeväsi vaativia kouluratoja!

Miten minä eksyin tälle osaalueelle, olen aina työskennellyt hevosalalla mutta huomasin jo nuorena että minulla on taito säilyttää hevosen mielen rauhallisena ja luottavaisena, koin helpoksi kertoa hevoselle mitä minä milläkin avulla tarkoitan, se on tunne, sitä on vaikea kuvailla, hevonen kertoo milloin on seuraavan askeleen aika, ja tämä tunne on se joka tekee koulutuksesta helppoa, ilman painetta ja voimaa.

Pääasiallisesti olen työskennellyt viimeiset vuodet tavoitteellisesti oman kahden hevosen kanssa Brocks Enceladus ja London Parfait jotka olen aloittanut varsana ensin näyttelyistä,satulaan laitosta, FEI nuorten hevosten luokkiin ja nyt kilpaillen aktiivisesti kansallisella tasolla Intermediate, päätavoitteena kansallinen GP.

Olen toiminut myös hevosteni kanssa demo ratsastajana klinikoilla ja koulutuomareiden katsastuksissa.

Nyt tallin ja yrityksen laajentamisen myötä sain mahdollisuuden tarjota paikkoja valmennettaville hevosille.

Tällä hetkellä valmentaudun Maajoukkueryhmässä Janne Berghin silmän alla sekä Anu Korppoon tiimissä, valmennettavilla hevosilla on mahdollisuus päästä mukaan Hevosopistolle valmennusmatkoille.

 

Kärsivällisyys + taito = luottavainen ratsu

Olen kouluratsastuksen klassisen menetelmän ja ”training scalen” kannattaja sekä uskon vahvasti nuoren hevosen oikeaoppiseen kouluttamiseen. Nuoren hevosen koulutus ja satulaan laiton ei tarvitse eikä tule olla pelottavaa ja vaarallista, tähän vaiheeseen kun käytetään riittävästi aikaa ja valmentajalla riittää taito vältytään turhilta epäonnistumisilta ja hevonen oppii ja ymmärtää siltä halutut asiat alusta asti oikein, kaiken tulee olla oikein, oikea käsittely maasta, josta seuraa oikeaoppinen juoksuttaminen, josta seuraa oikeaoppinen ratsastus ja apujen käyttö, näin me tehdään positiivinen ratsuhevonen, joka oppii suhteellisen lyhyessä ajassa ratsuhevosena olemisen säilyttäen luottamuksensa ihmiseen.

Kaikki hevosenvalmennus tapahtuu hevosen ehdoilla kuitenkin määrätietoisesti ja tavoitteellisesti töitä tehden kohti tavotteita, oli ne sitten kilpaareenalla tai mukavasti monipuolisesti harrastaen luotettavalla ratsulla.

Paras saavutukseni on vuonna 2014 kun vein nuoren hevosen satulaan laitosta 5-vuotis MM-kvaalikisoihin ratsastamalla yli 60% tuloksen kansainvälisessä kilpailuissa ja esittänyt saman hevosen 5-vuotis derbyssä, seuraavana vuonna 6-vuotis kaudella hevonen osallistui Breeders prize kilpailuun vaativalla tasolla. Pidän kovasti nuorten hevosten ohjelmista ja on erittäin mielekästä tuoda uusia lupauksia radoille. Vuonna 2017 valmistelin hannover hevosen tammatestiä varten, jossa hevonen suoriutui loistavasti kaikista osaalueista ja palkittiin ensimmäisellä palkinnolla. Paljon on muitakin saavutuksia ja tuloksia kansallisista kilpailuista ja näyttelyistä löydät ne referensseistä.

“Tällä alalla ei ole oikoteitä, kaikki on saavutettavissa kovalla työllä, määrätietoisuudella, tunteella ja intohimolla…Ja on rakastettava työtään!”

Referenssit

Several placements in FEI younghorse classes 6yo

Intermediate over 63% in results.

PSG-level over 63% in results.

M-Level over 67% in results. 

Several placements in FEI younghorse classes 5yo

Demo-rider at Terhi Stegars-clinic

Regional championship gold medal in younghorses 2018

Hannover championship 2017

Mare test (Hannover) 2017 1 price

Mare show 2015 1 price

Breeders Prize 2015 (6yo)

5 – derby in 2014 (5yo)

Inernational younghorse competetion Finnderby in 2014

WCYH-qualification show for younghorses 5yo and 6yo

Hannover show 2014 1 price (1yo)

Ebef foal show 2013 5 place

National younghorse festival in years 2013,2014,2015,2018,2019

4 yo Championships in 2013 Laatuarvostelu

2 yo Qualityshow Final 2011 Kyvyt Esiin

2 yo Qualityshow qualifications 2011 Kyvyt Esiin

2 yo Stallionshow 2011

Bronz in regional championships in 2011 (team)

In years 2004-2010 several regional victorys and placements