Ridstall Eskils
Nygårdsvägen 9
25830 Dragsfjärd

Anneli "Fia" Viljanen
044 25 77 207
ridstalleskil@gmail.comPresentation 

Stallet

Vi har renoverat gårdens gamla ladugård till ett häststall, för tillfället bor där 9 hästar. Stallet har en tvättspilta,uppvärmd sadlekammare och foderrum. I stallet har vi ännu flere projket på gångs, men inte blev Rom heller klart på en dag, så vi begär lite förståelse utav våra kunder ;) Bredvid stallet har vi en upplyst ridbana som är 20m x 60m. Våra hästar rastas dagligen ute i vinterhagar och på sommaren betar det på stora sommarbeten.

Hästarna

Alla lektionshästar är kunniga,energiska och känsliga. Vi strävar till att visa upp även våra lektionshästar på tävlingar. Ridinstruktören rider hästarna regelbundet, för att hästarnas kunnighet och känslighet upprätthålls eller förbättras.

Verksamhet

Verksamheten baserar sig på en liten ridskoleverksamhet,var vi håller kundmängden liten, på detta sätt kan vi garantera alla elever en grundlig inlärning av ridning var vi kan gå in på ridningens små detaljer. Vi fokuserar också på en god horsemanship och skötsel av hästen,när eleven får en nära kontakt till hästen ger det henne en alldeles ny upplevelse i hästvärlden
På vårt stall har vi hästskötarsystem, vi vill uppmuntra eleverna att beakta hästens skötsel.

Instruktioner till nya besökare – välkommen med!

Då du kommer till din ridlektion,besök sadlekammaren först. I sadelkammaren hittar du lektionslistan, var du finner namnet på vilken häst du har under lektionen. Ifall du betalar lektionen med kontanter, betalar du den direkt till instruktören,vi uppskattar om du har jämna pengar. Du kan även begära ett bankgiro. Det finns en spererande Dass på stallet. Samt ett mysigt stalls café, där du kan i värmen njuta en kopp kaffe medan du väntar, här kan du även läsa häst litteratur och magasiner.

Om din häst inte är på lektionen före, fortsätter din väg tilll stallet. Alla hästars utrustning (sadel,träns) hittar du i sadelkammaren på namngivna platser. Ryktborstar och benskydd + övrigt hittar du i utrustningsskåpet i stallet. Alla hästar har sina egna hyllor. Om du behöver hjälp med att mundera hästen,fråga modigt efter hjälp. Vi går alla tillsammans mot ridbanan.