Tallin tavat - ohjeita kävijöille

Jotta hevosten kanssa puuhailu olisi meille kaikille mahdollisimman hauskaa ja turvallista, pyydämme sinua huomioimaan seuraavat säännöt kun vietät aikaa ratsastustallissamme. 

Ratsastustallimme on asiakkaille avoinna (jollei muusta ole erikseen sovittu) vain ilmoitettuina aikoina siksi, että lasten tai muuten kokemattomien harrastajien ei ole turvallista puuhailla hevosten kanssa yksin ilman asianmukaista ohjausta. 

Aukioloaikamme ovat: 
- maanantaisin tallimme on yleisöltä suljettu 
- tiistai - torstai, avoinna klo 13.00 - 19.30 
- prjantai, avoinna klo 13.00 - 18.00
- lauantaisin avoinna klo 11.00 - 13.00 
- sunnuntaisin suljettu 
- kun järjestetään kilpailuja, kursseja tai valmennuksia, talli suljetaan n. 1 h tapahtuman päättymisestä

1) Talli on hevostemme koti: siellä on vältettävä meteliä ja liikuttava rauhallisesti – ei siis juosta eikä huudella OLLENKAAN! – ei piha-alueillakaan.
Hevosemme nauttivat rauhasta ja hiljaisuudesta, kunnioitahan sitä!

2) Älä jätä omia tai hevosten tavaroita käytäville hujan hajan. Hevosen tavarat on hyvä viedä heti käytön jälkeen omille paikoilleen. Omia tavaroitasi voit säilyttää kahviossa tai satulahuoneessa. Pidä huolta omaisuudestasi: talli ei vastaa kadonneista tavaroista.

3) Saavuthan omalle ratsastustunnillesi ajoissa, mielellään jo puoli tuntia ennen tunnin alkua, jotta ehdit tarvittaessa RAUHASSA huoltaa ja satuloida oman ratsusi - hevosemme arvostavat kiireetöntä käsittelyä! Pyydä tarvittaessa apua henkilökunnalta, tallitytöiltä tai toisilta ratsastajilta. Pyydämme teitä varaamaan aikaa hevosen hoitamiseen myös tunnin jälkeen, jotta ehdit huoltaa hevosen ja varusteet - RAUHASSA.

4) Suosittelemme kypärän käyttöä, kun puuhailet hevosen kanssa karsinassa. Ja hansikkaat aina taluttaessa.

5) Hevoset ja ponit pidetään sidottuna riimusta hoitamisen ajan. Naru noin 50 cm pituudella ja se on sidottava tallisolmulla, jotta hätätilanteessa sen saa nopeasti auki. Sidottua hevosta ei jätetä HETKEKSIKÄÄN yksin. 
Muistathan myös, että hevosta ei koskaan sidota kiinni kuolainrenkaasta, vain aina riimusta!

6) KAIKKIEN MAKUPALOJEN SYÖTTÄMINEN HEVOSILLE SEKÄ SISÄLLÄ ETTÄ ULKONA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY. Kaikki ruokinta vain henkilökunnan luvalla!

7) Sisälle talliin ei saa tuoda omia lemmikkejä. Vieraat koirat on koko tallialueella pidettävä kytkettyinä.

8) Hälinä ratsastuskentän laidalla häiritsee opetusta ja hevosia, joten kuljethan hissuksiin. Ohjaajalla on oikeus poistaa häiriköt katsomosta.

9) Lastenvaunuja, pulkkia, suksia, kelkkoja, polkupyöriä yms. ei saa tuoda talliin, kentälle, etupihalle eikä hevosten lähelle. Hevoset saattavat säikähtää erilaisia vieraita esineitä ja aiheuttaa näin vaaratilanteita. Polkupyörät jätetään parkkipaikalle.

10) Tallialueella ei saa tupakoida muualla kuin sille erikseen osoitetussa paikassa ,tupakointi tapahtuu ratsastuskentän takana. Tumpit roskikseen - ei maahan, kiitos!!!!

11) JOKAINEN RATSASTAJA RATSASTAA KOKOONSA JA TAITOIHINSA NÄHDEN SOPIVALLA PONILLA TAI HEVOSELLA. Toiveita saa toki esittää, mutta viime kädessä ohjaaja päättää ratsut. Meillä pienet ratsastavat pienillä ja isot isoilla - eli siis lapset ja nuoret kokonsa mukaan poneilla ja mahdollisesti hevosilla ja aikuiset hevosilla.

13) Jokaisen vakio-oppilaan on oltava Suomen Ratsastajain-liiton (SRL) jäsenseuran jäsen tai omistettava Green Card. EMME VAKUUTA ASIAKKAITAMME YRITYKSEN PUOLELTA!

13) Parkkipaikka on ainakin toistaiseksi tallin piha-alueella, joten noudatathan varovaisuutta kun ajat piha-alueelle.