Anneli  "Fia"  Viljenen

Ratsastuksen ohjaajana toimii Anneli ”Fia” Viljanen.


"Ratsastus- urani alkoi jo lapsena, ensin ratsastuskouluoppilaana, ja sittemmin onnelisena hevosenomistajana täytettyäni 12 vuotta. Ensimmäinen hevoseni oli saksalainen puoliverinen ratsuruuna. Isoliikkeinen, lempeä ruuna oli mikä mahtavin opetusmestari ja hänen kanssaan olen kokenut kaiken sen minkä jokaisen ratsastajan pitäisi, niin ylämäet kuin alamäet. Vietin kaiken aikani tallilla ja opin lukemaan hevosten kehonkieltä ja miten ne ajattelevat ja reagoivat. Tästä taidosta on ollut paljon apua läpi koko urani. Sain Inkoon pikkutallin henkilökunnalta hyvän hevosalan kasvatuksen jo lapsena ja kiitos heidän olen voinut hyödyntää tätä oppimaani alan ammattilaisena.

Hevoset tulee ja menee, mutta jokaisesta hevoseta olen oppinut, kehittynyt ja kokemuksen rikkaampana jatkanut eteenpäin jo 25 vuotta kestäneellä uralla. Lapsena minulle sanottiin että mitä usemalla hevosella ratsastat niin sen paremmaksi kehityt. Tätä neuvoa olen pyrkinyt seuraamaan ja vielä en ole kieltäytynyt nuosemasta jonkin ratsun selkään. Olen siis ratsastanut urani aikana poneja, kylmäverisiä, niin nuoria kuin täysin valmiiksi koulutettuja kilparatsuja. Nyt, valehtelin, kieltäydyn ratsastamasta ravureita, siitä syystä että periaatteideni mukaan en halua vaatia hevoselta sellaista mihin se ei kykene, ravurit ovat luotu juoksemaan, niin keholtaan kuin sielultaan.

2000 -luvulla lähdin opiskelemaan ratsastusta, ja valmistuin ensin harrasteohjaajaksi ja myöhemmin ratsastuksen ohjaajaksi. Siitä saakka olen enemmän tai vähemmän ollut ratsastuskoulussa töissä...

Urani kohokohdat on vaikea mainita, kun se on se arki joka on se Tärkeä, mutta mainitakseni jotain niin se on oman tallin perustaminen ja sitten mahtava matka nuoren hevoseni "Foxin" kanssa, joka on vienyt meidät ensimmäiseen kansainväliseen kouluratsastuskilpailuun Finnderbyyn!

Tällä alalla ei ole oikoteitä, kaikki on saavutettavissa kovalla työällä, määrätietoisuudella, tunteella ja intohimolla...

Ja on rakastettava työätään!" :)